Tippek és tanácsok Húsvéti sütemények, sütés nélkül

Ezeket a desszerteket igazán egyszerű elkészíteni, ezért a kezdő és az elfoglalt háziasszonyok kedvencei. Sütő helyett használja a hűtőszekrényt, és meglátja, hogy mindenki dicsérni fogja alkotásait!


Vegán kókuszgolyó

Egészen biztos, hogy minden olyan édesszájút, aki kerüli az állati eredetű ételeket megörvendeztet ez a csokiba mártott kókuszos golyó. 

Hozzávalók:

A mandulatejből és a zabpehelyből kását főzünk. A langyos kásába belekeverjük a kókuszt, a szirupot  és kézzel alaposan összegyúrjuk. Kisebb golyócskákat formálunk belőle. A csokoládét a kókuszolajjal gőz felett megolvasztjuk. A golyókat hurkapálcikára szúrjuk és belemártogatjuk a csokoládéba. Hideg helyre tesszük dermedni.  


Kókusztekercs

A kétrétegű tekercset, mely kekszből és kókuszból készül nehéz elrontani, bátran kínálhatja vendégeinek.

Hozzávalók:

A tésztához:

A töltelékhez:

  • 100 g kókuszreszelék
  • 100 g porcukor
  • 150 g vaj

A vajas kekszet egy műanyag zacskóba tesszük és nyújtófával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és szilárd állagú anyaggá gyúrjuk, mely nyomásra megtartja az alakját. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá egy kis fekete kávét vagy kókuszolajat. Ezután a hozzávalókból elkészítjük a fehér tölteléket. A  barna tésztát alufólián vagy folpackon kinyújtjuk, rákenjük a fehér tölteléket és feltekerjük. Becsomagoljuk az alufóliába és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.  


Grillázs

Minden édesszájú kedvence lesz a karamelles grillázs, dióval, két ostyaszelet között.  

Hozzávalók:

A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a diót, vajat, az egész tojásokat és gőz feletti állandó keverés közben sűrű krémet főzünk belőle. Kissé hűlni hagyjuk, rákenjük az ostyára, nehezéket helyezünk rá, és másnapig dermedni hagyjuk.

Tipp: A grillázst kisebb téglalapokra szeleteljük és végeit olvasztott csokoládéba mártjuk.

Sütés nélküli túrógolyó

Sütés nélküli túró golyó

Hozzávalók:
  • 1 csipet vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag mandula (vagy mazsola)

Túrós tiramisu

Készítse el a klasszikus olasz tiramisut túróval.

Hozzávalók:

  • 1 csomag babapiskóta
  • 250 ml erős presszókávé
  • 3 tojás
  • 3 teáskanál porcukor
  • 325 g túró
  • 1 csomag zselatin
  • keserű csokoládé vagy kakaó

A piskóta felét egy tálba rakjuk és meglocsoljuk a kávé felével. A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a habot és a zselatint. A krém felét a tálban levő piskótára kenjük, ráhelyezzük a maradék piskótát, meglocsoljuk a maradék kávéval és rákenjük a túrókrém másik felét. Tetejét meghintjük reszelt csokoládéval vagy kakaóval és 2-3  órára hűtőbe tessszük.


Banán csokiban

A banános pohárdesszertet  gyorsan elkészítheti, váratlan vendégeit biztosan elkápráztatja majd.

Hozzávalók:

  • ½ csomag babapiskóta vagy kerek vajas keksz
  • 2 nagyobb banán
  • 30 g minőségi csokoládé
  • 80 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 4 ek erős kávé

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk. Eközben a vajat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokit. A poharakba egy réteg piskótát vagy kekszet teszünk, meglocsoljuk a kávéval, erre jön a karikákra vágott banán, végül leöntjük a krémmel. Az utolsó réteg a krém lesz, banánnal díszítjük.

Tippt: Banán helyett használhat málnát, vagy más gyümölcsöt, és tetejét díszítheti tejszínhabbal.  


Krémes — sütés nélkül

Aki szereti a krémes süteményeket, annak ez a sütés nélkül készített krémes is ízleni fog.  

Hozzávalók:

A kekszeket sorban lerakjuk egy tálcára vagy sütőlemezre. A tejből, vaníliás cukorból és keményítőből krémet főzünk és kissé hűlni hagyjuk. Mikor langyos, belekeverjük a fehérjékből a habot és a masszát a kekszekre kenjük. A porcukrot belekeverjük a habtejszínbe és keményre felverjük. Rákenjük a pudingra és legalább 2-3 órára hideg helyre tesszük dermedni.

Tipp: Tetejét reszelt csokival díszítjük.  


Gluténmentes szójatekercs

Szívesen kísérletezik új ízekkel? Ebben az esetben ajánljuk a szójatakercset, mely valóban kitűnő és a lisztérzékenyek számára is megfelelő.

Hozzávalók:

  • 500 g szója
  • 200 g porcukor
  • 100 g darált dió
  • 200 g vaj
  • 1 vaníliás vagy vanilincukor
  • 100 g kakaó
  • minőségi csokoládé

A szóját megfőzzük és szitán átpaszírozzuk. A kihűlt masszához hozzáadjuk a felszeletelt vajat, cukrot, diót és jól összedolgozzuk. Két részre osztjuk. Az egyik felét egy nedves konyharuhán 2 cm-es vastagságban szétterítjük. A másik feléhez kakaót adunk, tehetünk hozzá egy kis rumot és kávét is. A kakaós tésztát az első tésztára kenjük. Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét és leöntjük vele a tekercset. Leglább 3 órára a hűtőbe tesszük megdermedni.


Pattogatott kukoricás torta

Ez aztán a meglepetés! Pattogatott kukorica a túrótorában!

Hozzávalók:

  • 350 g tejcsokoládé (egy keveset tegyünk félre belőle a díszítéshez)
  • 100 g natúr pattogatott kukorica (lehet vajas is)
  • 6 szelet színtelen zselatin
  • 500 g alacsony zsírtartalmú túró
  • 150 ml  tejföl
  • 50 g kristálycukor
  • 300 ml habtejszín
  • 2 csomag vaníliás vagy vanilincukor
  • 1 citrom leve

A tejcsokit gőz felett megolvasztjuk. Elkészítjük a pattogatott kukoricát, durvára aprítjuk, vagy nyújtófával összezúzzuk és az olvasztott csokoládéhoz adjuk. A masszát papírral bélelt  tortaformába tesszük és hagyjuk megdermedni.

A zselatindarabokat hideg vízbe áztatjuk. A túrót elkeverjük a tejföllel, cukorral és citromlével. A megdagadt zselatint állandó keverés közben, alacsony tűzön felolvasztjuk és a túróhoz keverjük, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a kihűlt túrós masszához.  

A krémet a pattogatott kukoricás tortalapra kenjük és a tortát a hűtőbe tesszük dermedni. Reszelt csokoládéval díszítjük.

Sütés nélküli sajttorta szőlővel

Sütés nélküli sajttorta szőlővel

Hozzávalók:
  • 300 g háztartási keksz
  • 190 g sótlan,olvasztott vaj
  • 160 g krémsajt
  • 130 ml tejszín
  • 3 kanál porcukor
  • 1 kávéskanál likőr
  • 1 csipet
  • citrom héja
  • fehér szőlő
  • piros szőlő

Gluténmentes, narancsos sajttorta

Ezt az ízletes, lisztmentes, narancsos sajttortát gyorsan és könnyen elkészítheti.

Hozzávalók:

  • 140 g kukoricapehely
  • 30 g aprított mandula vagy dió
  • 100 g olvasztott vaj
  • 600 g mascarpone
  • 200 g kristálycukor
  • 150 ml habtejszín
  • 9 szelet zselatin
  • 2 narancs
  • 5ek narancslé

A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük és nyújtófával összezúzzuk, majd egy tálban összekeverjük a vajjal, dióval vagy mandulával. A masszát papírral bélelt  tortaformába tesszük és fél órára hűtőbe rakjuk. Megtisztítjuk a narancsokat, egy fél narancs levét kifacsarjuk, és a többit gerezdjeire szétszedjük, leszedjük róla a fehér hártyát és félreteszzük. A mascarponét összekeverjük a cukorral és a narancslével. A használati utasítás szerint elkészítjük a zselatint és fokozatosan a krémhez adjuk, majd ezután öntjük hozzá a keményre vert habtejszínt. A krémet a süteményre kenjük és 4 órára a hűtőbe tesszük. Narancsgerezdekkel díszítjük.  

Tipp: Mascarpone helyett használhat natúr tejfölös krémet, vagy lágy sajtot (pl. camembert).


Csokoládés-mogyorós tortácskák

Ezeket a tortácskákat elkészítheti a nagyobb muffinformákban, vagy kisebb muffinpapírban – egyformán ízletesek lesznek.

  • Hozzávalók:
  • 80 g dió
  • 40 g pisztácia vagy mandula
  • 10 g folyékony méz
  • 120 g csokoládé
  • 400 ml habtejszín
  • 200 g fagyasztott gyümölcs
  • 1 ek porcukor
  • 1,5 tk burgonyakeményítő

A diót, pisztáciát vagy mandulát elmixeljük, hozzáadjuk a mézet és a masszát a muffinformákba vagy muffinpapírba öntjük szét. A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a habtejszínt és alaposan elkeverjük. Ráöntjük a diós masszára és megdermesztjük.

A fagyasztott gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és addig melegítjük, amíg levet ereszt. Besűrítjük a keményítővel és átforraljuk. A tortácskákat kiborítjuk a formákból és gyümölccsel tálaljuk. 

Még több húsvéti inspirációt, ötletet talál a Hello Tesco oldalon!

Publikálva: 7 hónapja
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!

Szeretettel tálalva

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!