Tippek és tanácsok Teszt a szenvedélyes csokiimádók számára: Mit tud a csokoládéról?

A csokoládét szinte mindenki szereti.  De vajon mit tud a csokiról azon kívül, hogy melyik márkát és milyen ízesítésűt érdemes megvennie, vagy mely ételekben a legízletesebb a csokoládé?  Tesztelje le, milyen  ismeretei vannak erről az édes csemegéről!

1. A csokoládé is tartalmaz koffeint. Hány kocka tejcsokit kellene megennie, hogy annyi koffeinhez jusson, mintha egy csésze kávét ivott volna meg?


A) 4

B) 8

C) 14


2. Sokak szívét meghódította a fehér csokoládé. Némelyek szerint viszont a fehér csokoládé nem is csokoládé, mivel gyártásához csak a kakaóbabból nyert kakaóvajat használják. Akkor tehát miért annyira fehér a fehér csokoládé?


A) Ez nagyrészt vaj, cukor és tej.

B) Nincs benne semmilyen szilárd kakaóanyag.

C) Fehér élelmiszerfestékkel van színezve.

3. Valentin nap, szerelmes édességek és csokoládé szívecskék – elsősorban a női szíveket dobogtatják meg. Miért van az, hogy a csokoládét a szerelemmel hozzák kapcsolatba?


A) A benne levő anyagoknak köszönhetően boldogabbá teszi az embereket.

B) Az emberek annyira imádják, hogy kialakulhat egyfajta csokifüggőség.

C) Alapvetően a figyelem és a szeretet kinyilvánítását jelképezi.

4. A csokoládé az allergiás reakciók kiváltó oka lehet, de némely egyéb kellemetlen egészségi probléma okozója is. Ritkán okozhat:


A) Aknét

B) Migrént

C) Nyugtalanságot


5. A világon a legnagyobb tábla csokoládé Örményországból származik. A Guinness-rekordok könyvében bejegyzett csokoládé hossza 560 cm, szélessége 275 cm, vastagsága 25 cm. Mennyi ennek a csokoládénak a súlya?


A) 6 610 kg

B) 5 500 kg

C) 4 410 kg

6. A tejcsokoládét Európában találták fel és felfedezői nemzetközi elismerésre tettek szert. Hol látta meg a napvilágot az első tejcsokoládé?


A) Svájcban

B) Hollandiában

C) Franciaországban


7. A kakaófa egész élettartama alatt csak 25 évig terem kakaóbabot. Hány évig élnek összesen ezek a trópusi fák?


A) 100 év

B) 200 év

C) 400 év


8. Elgondolkodott már azon, hogy vajon miért olvad el nyelvünkön olyan könnyen a csokoládé? Ez ugyanis az egyetlen olyan ehető anyag, melynek olvadáspontja nagyon megközelíti az ember testhőmérsékletét. Olvadáspontja:


A) 32 °C

B) 34 °C

C) 37 °C


9. Régen a csokoládét csak folyékony állapotban fogyasztották, hasonlóan, mint a kávét. Melyik évben fedezték fel szilárd formáját?


A) 1850

B) 1900

C) 1950

Ellenállhatatlanul  vágyakozik egy szelet csoki után? Rendelje meg egyenesen otthonába a Tesco Online bevásárlás által.


Helyes válaszok:

  1. C – 14
  2. B – Nincs benne semmilyen szilárd kakaóanyag.
  3. A – A benne levő anyagoknak köszönhetően boldogabbá tesz bennünket.
  4. B – Migrént
  5. C – 4 410 kg
  6. A – Svájcban
  7. B – 200 év
  8. B – 34 °C
  9. A – 1850


Tesztelje le egyéb ismereteit is:

Mit tud a tésztákról?

Mennyire ismeri a paprikát?

Mit tud a steakről?


Publikálva: 7 hónapja
Oldal nyomtatása
Cikk megosztása

Cikkek

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc

Szeretettel tálalva

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!