Receptek Desszertek Sütést igénylő Almás sütemény vanílakrémmel

Hozzávalók

1,5 kg alma

250 g cukor

500 g tönkölyliszt

2 tk cukor

3 tk fahéj

1 csipet

3 darab tojás

250 g vaníliarúd

200 g mogyoró (szeletelt)

A krémhez

125 g cukor

125 g vaj

125 g habtejszín

1 darab vaníliarúd

Leírás

- Az alma sokoldalú, egészséges gyümölcs, egész évben kapható. Próbált már belőle házi almachipset készíteni?
- Ha maradt otthon egy kis almahéj, nézze meg ötleteinket, hogyan használhatja fel.
- A pudingban, joghurtban vagy fagylaltban található vaníliaaromák 95%-ban mesterségesek. Ha szeretné érezni a vanília valódi ízét, sütéshez vaníliarudat használjon. Vágja fel hosszirányban, és a kés tompa oldalával kapargassa le, hogy eltávolítsa az apró szemcséket és  így keverje az ételbe. A megmaradt héj felhasználható házi készítésű vaníliacukor előállításához.

Elkészítés

1

Vágjuk az almát apró kockákra. Egy nagy tálban keverjük össze a kockára vágott almát a cukorral. Adjunk hozzá lisztet, sütőport, fahéjat, egy csipet sót és alaposan keverjük össze.

2

Egy külön tálban keverjük össze a tojásokat olvasztott vajjal és adjuk hozzá a vaníliarudat. Adjuk hozzá az almás keverékhez, majd ezt is alaposan dolgozzuk össze.

3

Keverjük hozzá a szeletelt mogyorót is.

4

Béleljünk ki egy kör alakú tortaformát sütőpapírral vagy kenjük ki vajjal, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

5

Helyezzük a tésztát a formába, és kb. 50 percig süssük 180 fokon.

6

Készítsük el a vaníliakrémet néhány perccel a sütemény befejezése előtt.

7

Tegyük a cukrot, a vajat, a tejszínt és a vaníliarudat egy kis serpenyőbe közepes hőfokon. Forraljuk 3 percig, gyakran kevergetve.

8

Öntsük rá a forró süteményre, miután kivettük a sütőből.

9

A süteményt melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4