Hozzávalók

11,5 dkg cukor

50 dkg eper

50 dkg ananász (konzerv)

3 kanál pálinka (cseresznyepálinka)

15 g citromsav

1 csomag zseléfix

Leírás

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a gyümölcsöket, és egy merülőmixer segítségével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk). A kimért cukorból elveszünk 2 evőkanállal, elkeverjük a zseléfixszel (a klasszikus recept esetében hozzáadjuk még a citromsavat is). Az elegyet a gyümölcsmasszához adjuk, majd az egészet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a cukor többi részét is, és további állandó keverés mellett legalább 1 percig zubogva forrni hagyjuk, majd a tűzről levesszük. A cseresznyepálinkát csak ezután keverjük bele. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük és lezárjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4