Receptek Levesek Aranysárga húsleves

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab fokhagyma

1 darab vöröshagyma

3 dkg vaj

½ marék Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (egész)

2 darab sárgarépa

8 dkg rizs

1 darab fehérrépa

1 kanál ételízesítő

1 darab fácán (konyhakész)

½ kg borjúgerinc

30 dkg ökörfarok

Leírás

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített fácánt nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, közben hozzáadom az ízesítőket és a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A fácánról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4