Receptek Levesek Babgulyás 2

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

4 kanál liszt

5 gerezd fokhagyma

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab sárgarépa

1 darab paprika

2 fej hagyma

3 darab babérlevél

2 kanál pirospaprika

2 darab fehérrépa

50 dkg szárazbab

60 dkg sertés lapocka

Leírás

A babot (jó, ha előző nap beáztatjuk) bőséges vízben, főni teszem, 2-3 babérlevéllel, majd sózom. Ha félig puha, más, mert tapasztalatok szerint, sós lében nehezebben puhul. Ekkor adom hozzá a leveskockát (lehet egy kisebb hagymát és egy cikk fokhagymát is) és a babot teljesen puhára főzöm, ebben a lében. A húst mosom, kockára vágom és a hagymán, zsiradékon, paprikával, paradicsommal és fokhagymával, a hagyományos módon, fűszeres pörköltet készítek. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadom a felaprított, vegyes zöldséget és készre főzöm. Ekkor, a puha babot, levével együtt, összeöntöm a húsos-zöldséges raguval. Felengedem annyi forró vízzel, hogy leves sűrűségű legyen, majd felforralom. Amikor forr, egy tojásból készült nokedlit szaggatok bele. Szaporíthatjuk néhány szem, kockára vágott burgonyával, ezt a babbal főzöm meg. Akkor adom a babhoz, amikor az már majdnem puha.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4