Hozzávalók

100 dkg cukor

2 darab citrom

300 dkg birsalma

Leírás

A birsalmákat alaposan megmossuk, meghámozni főzés után kell! Cikkekre vágjuk és odatesszük főni egy citrom levével együtt. Puhára főzzük, ezt villával ellenőrizzük. Leszűrjük, a levére nincs szükség. A darabokról lehúzzuk a héját, és pürésítjük. Visszaöntjük az edénybe és hozzákeverjük a cukrot. Majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd ha már nem meleg betesszük a hűtőbe. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, ez általában egy éjszaka, de lehet egy nap is. Szilárdulás után sütőpapíros tálcára borítjuk és 1 hétig szárítjuk hűvös, száraz helyen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4