Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai lasagne bazsalikommal

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 dkg liszt

5 cl tej

6 gerezd fokhagyma

10 dkg vaj

4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 csipet kakukkfű

1 doboz paradicsompüré

3 darab babérlevél

20 dkg reszelt sajt

1 csomag lasagne tészta

50 dkg marhahús

1 marék bazsalikom levél

Leírás

A pyrex öntöttvas edényben felmelegítjük az olajat. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet. Ha megpirult, rárakjuk a darált marhahúst és kipirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és fedő alatt, puhára pároljuk a ragut. Adunk hozzá zúzott fokhagymát és frissen vágott bazsalikomot. A vajat habzásig hevítjük és beleszórjuk a lisztet. Felöntjük forró tejjel és sózzuk, borsozzuk. A ragut, a mártást és a tésztát, váltogatva berétegeljük egy vajazott tepsibe és besamellel, valamint reszelt sajttal befedjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon sütjük, majd ha megpuhult, 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4