Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai spagetti másképp

Hozzávalók

5 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

15 dkg sajt (trappista)

1 mk bazsalikom

40 dkg tészta (makaróni)

1 mk oregáno

3 dl paradicsomlé

30 dkg darált hús

1 doboz paradicsomkonzerv

15 dkg szója (granulátum)

1 tasak Knorr alap (bolognai spagetti alap)

Leírás

A szója granulátumot beáztatjuk, minimum 1/2 óráig, vegetás vízben. A vöröshagymát apóra vágjuk, vagy elreszeljük, majd étolajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, ezzel is egy kis ideig pirítjuk, majd leszűrjük a szóját és hozzáadjuk a húshoz. Kis ideig együtt pároljuk, közben hozzáadjuk a Bolognai spagetti alapot, 3 dl vizet, a 3 dl paradicsomlevet, a zúzott foghagymát és a fűszereket (oregánót , bazsalikomot). Az egész, forralás közben, kicsit sűrűsödni fog (ez így jó). A makaróni tésztát, sós vízben kifőzzük és a kész szójás Bolognai alappal összekeverjük Egy közepes méretű tepsit, vagy Jénai tálat kiolajozunk és az összekevert tésztát beletesszük. A tetejére, 15 dkg trappista sajtot reszelünk. Az egészet előmelegített sütőben, kb. 15 percig átsütjük. Hagyjuk, hogy a sajt a tetején, kicsit megpiruljon. Tálaláskor, még megszórhatjuk reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4