Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány paradicsompürével

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

15 dkg vöröshagyma

25 dkg füstölt szalonna

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab paprika

10 dkg zsír

4 dkg paradicsompüré

80 dkg sertés lapocka

Leírás

A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel puhára pároljuk. Én petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adtam mellé, valamint savanyúságot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4