Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány tarhonyával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 gerezd fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

2 darab burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

3 darab hagyma

1 dl fehérbor

5 dkg paradicsompüré

1 kk pirospaprika

2 darab zöldpaprika

10 dkg szalonna (füstölt)

25 dkg tarhonya

50 dkg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk és a húst rátéve, zsírjában pirítva megpároljuk, majd hozzátesszük a fűszereket. Amikor félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. A fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült. A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4