Receptek Főételek Húsos ételek Brokkolival rakott sertésszelet

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 dl tej

8 dkg vaj

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

5 cl tejszín

2 darab tojás sárgája

15 dkg reszelt sajt

1 csipet szerecsendió

50 dkg brokkoli

4 szelet csontozott sertéskaraj

10 dkg átszitált liszt

Leírás

A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiverjük, megsózzuk és lisztben megforgatva, egy kevés olajban, vagy zsírban, pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból, világos (nem pirított) rántást készítünk. Feleresztjük 4 dl tejjel és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve, sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, majd belemorzsolunk kb. 2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére, egy halom, sós vízben főtt és levétől lecsurgatott brokkolit nyomunk. Ezt a maradék mártással bevonjuk. A zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük. A tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4