Receptek Levesek Buggyantott tojásleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 darab Tesco Finest friss tojás

5 dkg liszt

1 dl tejföl

1 dkg fokhagyma

½ fej vöröshagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

5 dkg zsír

½ csomag petrezselyemzöld

1 darab babérlevél

0,1 kg pirospaprika

Leírás

Zsírban a lisztet zsemleszínűre pirítjuk, majd a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük benne. Zúzott fokhagymát, csipet köményt teszünk hozzá, majd a tűzről lehúzva, hogy heve elszálljon fűszerpaprikát, oldunk a magyaros, fűszeres rántásban. Azonnal hideg vízzel felengedjük, hogy a paprika meg ne égjen, mert akkor fekete és keserű lesz. Babérlevéllel, sóval, ecettel ízesítve egy pikáns levest kapunk. Jól kiforraljuk, majd közvetlen tálalás előtt beleütjük a tojásokat, amiket ne keverjünk szét. Így kis tojás bugyrok keletkeznek. Ha minden tojás a levesbe került, fellangyosított, simára kevert tejfellel, és egy nagy csokor finomra vágott petrezselyem zölddel három percig főzzük. Így a tojás sárgája folyós marad. Ki-ki, ízlése szerint savanyíthatja ecettel. Ha éppen nem volt tojás, pirított kocka került a levesbe. Ha azonban a tojás is megadott, nagy karéj kenyér, sercli dukált mellé. Az alföldön Zupaként keressék, mert ott úgy magasztalják.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4