Hozzávalók

1 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

50 dkg liszt

3 dl tej

2 kanál vaj (olvasztott)

3 darab tojás sárgája

3 kanál porcukor

3 dkg élesztő

25 dkg baracklekvár

Leírás

A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 evőkanál lisztet és porcukrot, majd langyos helyen, letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, a sót és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk a vajat is, majd lisztezett tálba tesszük, a cipóvá formált tésztát és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva, dupla nagyságúra kelesztjük. A kelt tésztát, lisztezett deszkán, 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 5 x 8 cm-es téglalapokra vágjuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben a lekvárt, annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot és belegöngyöljük a tésztába. A buktákat olvasztott zsírral bekenjük és zsírozott tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az előmelegített, forró, gőzös sütőben, közepes lángon megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4