Receptek Levesek Burgonya főzelék hagymásan

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 dl tejföl

2 cikk fokhagyma

1 fej vöröshagyma

10 darab burgonya

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (+2ek a habaráshoz)

3 darab babérlevél

2 tk pirospaprika (őrölt +1tk a habaráshoz)

2 tk fűszerkeverék (sószegény Vegeta)

szerecsendió (őrölt)

1 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

Leírás

A hagymákat apróra vágjuk. Lábasba, olajon megdinszteljük a vöröshagymát és azután adjuk hozzá a fokhagymát. A karikára vágott krumplit beletesszük, felengedjük annyi hidegvízzel hogy ellepje, minden fűszert ráteszünk. 30 percig fedő alatt főzzük közepes lángon. Elkészítjük a habarást. A felmelegített olajhoz hozzákeverjük a paprikás lisztet, a tejfölt és hígítjuk a lábasból vett lével. Beleöntjük a lábasba, összekeverjük óvatosan. 3 percig összefőzzük. A babérleveleket kivesszük tálaláskor. Nem hagyjuk a főzelékbe, mert keserű lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4