Receptek Levesek Burgonyafőzelék húspogácsával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás (húspogácsa)

1 kg burgonya

10 dkg vaj

2 dl tejszín

1 fej hagyma (reszelve, húspogácsa)

1 csipet fehérbors

2 darab babérlevél

1 csipet ételízesítő

60 dkg darált hús (húspogácsa)

8 dkg átszitált liszt

3 gerezd áttört fokhagyma (húspogácsa)

1 kanál finomra vágott zöldpetrezselyem (fele a húspogácsába)

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk, majd a fűszerekkel együtt, felrakjuk 1 liter vízbe főni. Közben a darált húst befűszerezzük, és ráütünk 1 db tojást. Alaposan összekeverjük, és húspogácsákat készítünk belőle. A kontakt grillt felmelegítjük, olajjal megkenjük, és megsütjük benne a húspogácsákat. Ha a burgonya megpuhult, készítünk egy világos, vajas rántást, amivel sűrítjük a főzeléket. Finomra vágott petrezselyemmel, valamint tejszínnel tesszük tökéletessé. Tálaláskor, a burgonyafőzelékre rakjuk a húspogácsákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4