Receptek Főételek Húsos ételek Burgonyás lecsó sonkával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 gerezd fokhagyma

4 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 fej vöröshagyma

40 dkg sonka (füstölt húsos)

80 dkg burgonya

½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál pirospaprika

4 darab zöldpaprika

Leírás

A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje.Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és fedővel letakarva közepes tűzön kicsit előfőzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedő nélkül, lassú tűzön készre főzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4