Receptek Főételek Húsos ételek Csirke cannelloni ricottával és spenóttal

Hozzávalók

1 darab csirkemell

2 csésze főzőkrém

1 csomag ricotta sajt

1 csomag bébispenót

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

12 darab cannelloni száraztészta

1 csésze paradicsomsűrítmény

70 g grana padano

1 kanál olívaolaj

1 tk szárított bazsalikom

1 tk szárított oregánó

1 tk őrölt szerecsendió

2 csipet só és bors

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Kockázzuk fel a hagymát és pároljuk 2 percig, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, majd a csirkét, és süssük további 4 percig.

2

Adjuk hozzá a főzőkrémet és főzzük 2 percig.

3

Öntsük hozzá a ricottát.

4

Adjuk hozzá a spenótot és főzzük össze 2 perc alatt. Vegyük le a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.

5

Öntsük egy hőálló edénybe a paradicsomsürítményt. Töltsük meg a tésztákat a sajtos keverékkel, majd tegyük őket a szószos edény aljára.

6

Keverjünk össze egy kis főzőkrémet, némi sajtot, bazsalikomot, oregánót, szerecsendiót, sajtot és borsot, majd öntsük az egészet a tésztára.

7

Szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük aranybarnára 18-20 perc alatt. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Hidegen és melegen tálalva is fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4