Receptek Gyerekmenü Főételek Csőben sült zöldségek

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 fej vöröshagyma

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab paprika

2 darab cukkini

1 csipet kakukkfű

1 csokor petrezselyemzöld

1 darab padlizsán

1 darab babérlevél

20 dkg gomba

10 dkg reszelt sajt

5 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A megmosott, hosszában félbevágott padlizsánt fölszeleteljük, jól besózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk, a megmosott cukkinit felszeleteljük, a megmosott és kicsumázott paprikákat feldaraboljuk. A paradicsom héját lehúzzuk, a zöld részt kivágjuk és a húsát felaprítjuk. Serpenyőben felforrósított olajban, sárgára pirítjuk a hagymát és a szétnyomkodott fokhagymát. A cukkinit, gombát, a paprikát és a padlizsánt a serpenyőbe téve, kis ideig együtt pároljuk, majd borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsomot, a durvára vágott kakukkfüvet és a babérlevelet, majd az egészet lapos, kizsírozott, tűzálló tálba töltjük. Az így elkészített fogást 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegített sütőben, esetleg alufóliával lefedve, kb. 30 percig pároljuk. Az utolsó 5 percben, a fóliát levéve, sajttal megszórva sütjük tovább az ételt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4