Receptek Főételek Húsos ételek Egészben sült csirke

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (páchoz)

5 gerezd fokhagyma

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj (páchoz)

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (páchoz)

1 darab citrom

1 dl citromlé (páchoz)

1 egész csirke

2 szál rozmaring (+1 csipet a páchoz)

1 kanál átszitált liszt

3 dl alaplé

Leírás

A sütőt előmelegítjük, 160 °C-ra. Egy nem fémből készült edényben, összekeverjük a marinád hozzávalóit. A csirke hasüregét átkenjük a marinád felével, belerakjuk a citromot, a rozmaringot és a fokhagymát, majd kötözőspárgával összekötjük a combvégeket. Ujjunk segítségével, a húst kívülről is bekenjük egy kis marináddal, majd tepsibe helyezzük és meglocsoljuk a maradék páclével. Sütőben, 45-50 perc alatt, aranybarnára sütjük, majd az edényből kivéve, melegen tartjuk. A kisült szaftból 1 evőkanálnyit, alacsony lángon felhevítünk. Hozzáadjuk a lisztet és 5-7 perc alatt, aranybarnára pirítjuk. A rántást állandó keverés mellett, az alapléhez adjuk és 5 perc alatt, közepes lángon beforraljuk. A csirkét az öntettel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4