Receptek Főételek Húsos ételek Erdélyi rakott káposzta fűszeresen

Hozzávalók

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

15 dkg rizs

10 dkg szalonna

50 dkg darált hús (sertés)

80 dkg savanyú káposzta

10 dkg kolbász (füstölt)

Leírás

Két kanál zsiradékban, pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát és a darált húst. Sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával és visszafogott tűzön, állandóan keverve pirítsd, 10-12 percig. A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt és pirítsd együtt, egy-két percig. A rizst párold félig puhára és csurgasd le. Egy zsiradékkal kikent, tűzálló tál aljába, terítsd el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada, meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral és közepesen meleg sütőben, párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4