Receptek Levesek Erdélyi zöldbableves

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 mk liszt

2 dl tejföl

2 gerezd fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 tk lekvár (sárgabarack)

1 csokor petrezselyemzöld

1 csomag vegyes zöldség

1 tk pirospaprika (őrölt)

5 dkg szalonna (füstölt)

50 dkg zöldbab

Leírás

A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott zöldséget. Először, folytonos kevergetés közben, ráöntök 3 dl hideg vizet és simára keverem. Forralás közben, további 7 dl vízzel felöntöm, majd megsózom. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beleteszem a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt (nem vágott) zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt, folytonos keverés közben beleöntöm. Jól kiforralom, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve a fazekat, lefedem. A sárgabarack lekvártól rendkívül finom zamatot kap.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4