Receptek Levesek Fácánleves zöldségesen

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 l víz

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 csipet kömény (egész)

1 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (egész)

1 darab sárgarépa

1 csomag petrezselyemzöld

2 darab babérlevél

1 darab zöldpaprika

1 kanál ételízesítő

1 szelet zellergumó

2 darab petrezselyemgyökér

1 cikk karalábé

½ mk rozmaring

1 darab fácán

½ mk zsálya

5 dkg levestészta

Leírás

A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst és 2 napig pácoljuk. A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön, puhára főzzük a húst. A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4