Receptek Levesek Fahéjas burgonyaleves kenyérkockákkal

Hozzávalók

4 kanál olívaolaj

1 fej hagyma

1 kanál őrölt fahéj

1 csipet szerecsendió

1 kanál Zöldséges húslevesalap

2 szelet kenyér

4 szál répa

2 gerezd fokhagyma

1 tk cayenne-i bors

2 darab édesburgonya

2 darab babérlevél

1 kanál juharszirup

Leírás

Érzi már a karácsony illatát? Biztosíthatjuk, hogy ez az ízletes leves különleges fahéjillattal árasztja el a konyhát.

Elkészítés

1

Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olivaolajat közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a répát, hagymát, fokhagymát és időnként kavargassuk meg amíg megbarnulnak a zöldségek (kb. 8-10 perc). Adjuk hozzá a fűszereket és süssük további 1 percig.

2

Adjuk hozzá az édesburgonyát, levesalapot, babérlevelet és 6 csésze vizet, majd forraljuk fel. Hevítsük, míg a zöldségek megpuhulnak (kb. 10-12 perc).

3

Egy másik serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olajat közepes hőmérsékleten. Tegyük bele a kenyeret és időnként keverjük meg, míg aranybarnára sül. Vegyük le a tűzről, öntsünk rá juharszirupot.

4

Hintsük meg babérlevéllel. Egy merülő keverővel pürésítsük a levest, míg egyenletessé válik. Tálaljuk a juharszirupos kenyérkockákkal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4