Receptek Főételek Tészta Farsangi fánk másképpen

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj (sütéshez)

3 darab tojás sárgája

10 dkg porcukor

5 dkg élesztő

80 dkg átszitált liszt

Leírás

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben. A langyos, átszitált liszttel és a többi anyaggal jól összedolgozzuk, a felfuttatott élesztőt. A meggyúrt tésztát tegyük egy kelesztő tálba, takarjuk le konyharuhával és másfélszeresére kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkán, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ezután félbehajtjuk és újra nyújtjuk. Kiszaggatjuk és langyos helyen, letakarva, még egy bő órán át kelesztjük. A deszkán egy mélyedést nyomunk a fánk közepébe, az olajba a fánk felső része kerüljön. Bő, forró olajban kezdjük sütni és letakarjuk. Megfordítás után, nem kell már letakarni. Sütőrácsra, vagy papírkendőre szedjük, lecsepegtetjük az olajat, majd tálra rakjuk és megszórjuk porcukorral. Házi gyümölcslekvárral tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4