Receptek Főételek Húsos ételek Fokhagymás Dubarry szelet

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 dkg liszt

3 dl tej

3 gerezd fokhagyma

15 dkg sajt

1 kg burgonya

10 dkg vaj

1 csepp Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej karfiol

1 kg sertéshús

Leírás

A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével, a húsokat megfordítjuk, és 15 percig tovább sütjük. Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk, és tűz fölött, a lisztet hozzáadva, folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamel mártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul. Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4