Receptek Levesek Fokhagymás sárgaborsó krémleves

Hozzávalók

1 l tej

6 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt

15 dkg vaj

3 dl tejszín

15 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót külön, sós vízben, puhára főzzük és leturmixoljuk. A vajat megolvasztjuk és belereszeljük, vagy fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymákat. Hozzáadunk 1-2 kanál lisztet és egyenletesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borsból és szerecsendióból egy kávéskanálnyit adok hozzá. Ezután habverővel kavarva, adagoljuk hozzá a tejet, míg leves állagú nem lesz. Hozzáadjuk a sárgaborsópürét és ízlés szerint ízesítjük. Tálalhatjuk pirított, kockára vágott kenyérrel, snidlinggel és reszelt sajttal is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4