Receptek Desszertek Sütést igénylő Fonott mandulás kalács

Hozzávalók

2 darab Tesco Finest friss tojás

50 dkg liszt

2 dl tej (vagy tejszín)

1 tasak vaníliás cukor

10 dkg cukor

½ tasak élesztő (instant)

3 dkg mazsola

1 marék mandula

1 darab tojásfehérje

Leírás

A lisztet összekevertem a szárított élesztővel és a többi tésztához valóval, majd a robotgép segítségével megdagasztottam (5-7 perc). A recept a hozzávalók között nem sorolta fel konkrétan a mazsolát, de a képen is látszott, hogy van benne, meg én is szeretem, úgyhogy az utolsó 2 percben azt is beledobtam. Langyos helyen, kb. 1 órát kelesztettem. Amikor megkelt, átgyúrtam, szétosztottam három részre, ezekből úgy 45 cm hosszú rudakat sodortam és szépen összefontam. A tepsire (sütőpapír!) helyeztem és még fél órát hagytam pihenni, hogy megint megnőjön. A második kelesztés végén, bekentem a tejes tojássárágával és megszórtam a mandulával. Betettem az előmelegített sütőbe, 190 °C-ra, 35-40 percre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4