Receptek Desszertek Sütést igénylő Friss nektarinlepények

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta

1 darab tojás

1 kanál cukor

250 g mascarpone (szobahőmérsékletű)

60 g porcukor

1 darab citrom leve

1 adag tejszín

3 darab nektarin

3 kanál juharszirup

Elkészítés

 alt=
1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyújtsuk ki a tésztát.

 alt=
2

Vágjuk négy egyenlő részre és helyezzük a tepsire.

 alt=
3

Mindegyikre vágjunk egy kb. másfél centiméter vastag keretet. Ezeket hajtsuk rá a tésztára.

 alt=
4

Kenjük meg a feltört tojással és szórjuk meg porcukorral. Süssük 15 perc alatt aranybarnára. Sütés után hagyjuk kihűlni.

 alt=
5

Közben keverjük simára a mascarponét, a cukrot és a citrom levét.

 alt=
6

Adjuk hozzá a tejszínt.

 alt=
7

Kenjük meg a keverékkel a lepények közepét.

 alt=
8

Mossuk meg a nektarint, vágjuk vékony szeletekre, tegyük a lepények tetejére és öntsünk rá egy kis juharszirupot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4