Receptek Levesek Füstölt csülkös babgulyás

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma

1 csipet kömény

6 szem Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (egész)

5 darab sárgarépa

1 fej hagyma

1 darab csülök (füstölt)

½ szál zeller

3 kanál pirospaprika

2 darab fehérrépa

½ fej karalábé

1 kh szerecsendió

40 dkg bab

Leírás

A csülköt és a babot, egy éjszakára (külön tálakban) vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt kuktába tesszük, felöntjük vízzel, és kb. 1,5 óra alatt, puhára főzzük. (A levét megtartjuk, ebből főzzük majd a levest.) A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott csülköt, és a csülök levével felöntjük, majd megfűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Barna rántást készítünk: Amikor a liszt felhabosodott az olajban, a lábast lehúzzuk a tűzről, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát. Annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép színe legyen. Vízzel felöntjük, csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez, és hagyjuk, hogy az egész egyet rottyanjon. Tálalás előtt, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4