Receptek Desszertek Sütést igénylő Fűszeres kekszek kenhető krémekkel

Hozzávalók

250 g liszt

200 g reszelt sajt (edámi)

2 darab tojás

1 tk

1 tk őrölt fekete bors

150 g vaj

1 csipet rozmaring

1 adag fűszernövény

1 adag koktélparadicsom

A sajtos-pestós krémhez

2 marék spenót

1 marék bazsalikom

2 darab szegfűszeg

50 ml olívaolaj

200 g túró

1 csipet só és bors

A szárított paradicsomos krémhez

200 g szárított paradicsom

2 darab szegfűszeg

1 marék bazsalikom

200 g túró

1 csipet só és bors

Elkészítés

1

A lisztet, reszelt sajtot, olvasztott vajat, tojást, sót, borsot és 2 evőkanál apróra vágott rozmaringot keverjünk sima tésztává.

2

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra.

3

Nyújtsuk ki a tésztát 1-1,5 cm vastagra.

4

Szúrjunk ki belőle karikákat, kenjük meg tojással és díszítsük mindegyiket friss fűszernövénnyel vagy koktélparadicsommal. 15 percig süssük.

5

A sajtos-pestós krémhez: Törjük össze a bazsalikomot, a spenótot, a fokhagymát és az olajat, és keverjük össze a túróval. Ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot.

6

A szárított paradicsomos krémhez: Sózzuk meg a szárított paradicsomot, a fokhagymát, a bazsalikomot, és a túróval együtt keverjük össze. Adjunk hozzá sót, borsot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4