Receptek Főételek Hal Gombás halragu

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

0,3 l tejszín

1 darab hagyma

1 dl citromlé

40 dkg gomba

2 dl bor

1 csipet bazsalikom levél

2 kanál átszitált liszt

1 kg Pangasius filé

1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A halat hideg vízben leöblítjük, a vizet leitatjuk róla, meglocsoljuk citromlével és pár percig állni hagyjuk. Közepes nagyságú darabokra vágjuk, sóval és borral fűszerezzük. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Vajban, üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Sóval és borssal ízesítjük, pár percig, nagy láng felett pirítjuk,,majd megszórjuk liszttel. Felöntjük vízzel, beletesszük a zöldfűszereket, majd lefedve, 15 percig pároljuk. Beletesszük a halat és a fehérbort, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk és további 15 percig pároljuk. A tetejét megszórjuk, finomra vágott petrezselyemzölddel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4