Receptek Főételek Húsos ételek Gombás sertésragu

Hozzávalók

1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 fej vöröshagyma

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

1 kk majoranna

75 dkg sertéscomb

40 dkg gomba

5 dkg szalonna

3 kanál átszitált liszt

Leírás

A felkockázott, füstölt szalonnát odateszem pirulni, a zsíron. Apró kockára vágom a vöröshagymát, majd sárgára párolom a zsiradékban. Közben csíkokra vágom a combot, illetve a kolozsvári szalonnát, majd felszeletelem a gombát. Mindezt hozzáadom a sárgára pirított hagymához. Fűszerezem sóval, borssal, majoránnával és a lereszelt fokhagymával, majd felöntöm 2 dl vízzel. Lassú tűzön, fedő alatt párolom, közben néha megkavargatom. Ha a vizet elfőtte, pótolni kell. Ha a hús megpuhult, ráöntöm az előzőleg már összekavart lisztes tejszínt és még néhány percig főzöm. Köretnek tésztát ajánlok.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4