A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában megfőzzük. Közben a megtisztított gombát, az olajon sü...
1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
270 g tejföl
0,29 kg sajt
1,5 kg burgonya
1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 dl tejszín
1 kávéskanál Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
10 szál petrezselyemzöld
1 kk őrölt kömény
50 dkg gomba
1 csipet pirospaprika
A krumplit alaposan megsikáljuk, és héjában megfőzzük. Közben a megtisztított gombát, az olajon sütni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés köménnyel, és addig főzzük, míg a leve el nem párolog. Megszórjuk fűszerekkel, átkeverjük, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy jénai tálat kivajazunk, zsemlemorzsával megszórjuk, és fele burgonyát tálba rendezzük. Rákanalazzuk a gomba felét, erre a többi krumplit, majd a maradék gomba jön. Erre rakok tejfölt, reszelt sajtot, majd 180 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.