Receptek Főételek Húsos ételek Grillezett lazac mangóval

Hozzávalók

400 g lazac filé

1 darab mangó

1 kanál méz

2 kanál citromlé

2 kanál vaj

2 csipet só és bors

A salátához

1 adag borsmustár

1 adag koktélparadicsom

1 kanál olívaolaj

Elkészítés

1

A mangót hámozzuk meg, vágjuk félbe.

2

A megtisztított lazacot sózzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra.

3

Felváltva fűzzük nyársra a lazac- és mangódarabokat.

4

Olvasszuk fel a vajat. Egy tálban keverjük össze a mézet, a citromlevet és az olvasztott vajat. Mártsuk bele a nyársakat, majd fűszerezzük.

5

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd süssük a nyársakat kb. 25 percig. Sütés közben öntsük rá a maradék vajat. Tálaljuk rukkolás-paradicsomos salátával.

6

A salátához mossuk meg a rukkolát és a paradicsomot, utóbbit vágjuk félbe, keverjük össze a rukkolával, öntsünk rá olívaolajat, narancslevet, végül sózzuk meg és alaposan keverjük össze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4