A karajt alaposan megmossuk, felszeleteljük és kiklopfoljuk. Egyik oldalát, megszórjuk vegyes gril...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kevés Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
4 darab alma
2 dl tejszín
1 tubus Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet ételízesítő
1 kg karaj (csontozott)
1 csipet fűszersó
A karajt alaposan megmossuk, felszeleteljük és kiklopfoljuk. Egyik oldalát, megszórjuk vegyes grill fűszersóval, tetejét pedig vékonyan megkenjük mustárral. Előmelegített sütőben, egy fél dl vízzel és kevés olajjal meglocsolva, fóliával lefedve, fél óráig sütjük, 180 fokon. Ezután a fóliát eltávolítjuk, az almát karikákra vágjuk és a hús szeletekre helyezzük, majd további 15-20 percre, ismét a sütőbe helyezzük. Ha megsült a hús, kivesszük és a szaftot egy gyors forralóban rakjuk. Felforraljuk és leturmixoljuk. Tejszínnel dúsítjuk.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.