Receptek Főételek Hal Halas rétes

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 darab Tesco Finest friss tojás

2 kanál liszt

2 dl tejföl

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

2 fej vöröshagyma

8 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 darab paprika

2 kanál zsemlemorzsa

1 kk pirospaprika

1 csokor kapor

70 dkg ponty (filé, bőr nélkül)

1 csomag vajas tészta

Leírás

A vöröshagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát kimetsszük, majd mindkettőt kis kockákra vágjuk. A halat megmossuk. A hagyma felét, 3 evőkanál olajon megfuttatjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd 5 deci vízzel fölöntjük. A paprika és paradicsom felét, a paprikás lébe szórjuk, majd 1 mokkáskanál sóval ízesítjük. A halat belerakjuk a lébe, 10 percig főzzük, majd kiemeljük és hűlni hagyjuk. Utána a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beleszórjuk, 2-3 percig pirítjuk és a halat hozzáadva, még 1-2 percig sütjük. A tojásokat fölverjük, megsózzuk, a lecsós pontyra öntjük, majd kevergetve, a tojás kocsonyásodásáig sütjük (2-3 perc). A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajas tésztát kinyújtjuk és rárakjuk a tölteléket. A rétest fölgöngyöljük, majd kiolajozott tepsire rakjuk. A tetejét is megkenjük olajjal és a sütőben, 20 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4