Receptek Főételek Tészta Házi kenyér tökmaggal

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

1,2 kg liszt

1 dl tej

6 dl víz

5 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

5 dkg élesztő

15 dkg tökmag

Leírás

Tálba teszem a lisztet, cukrot, sót. 1 dl tejet bögrébe, teszek és az élesztőt felfuttatom benne. Ha kész, a liszthez öntöm és a 6 dl vizet és az olajat is hozzáöntöm. Elkezdem összekeverni kézzel, ekkor még ragad. Egyenletes mozdulatokkal gyúrom, mindig egy negyedet fordítva rajta. Közben, még lisztet adok hozzá. A liszt minőségétől függően, 10-20 dkg lisztet felvesz még. 10-12 percig dagasszuk amíg nem lesznek benne csomók. 1. dagasztás Lefedem konyharuhával, betakarom és meleg helyen, 2 órát kelesztem. 2 óra múlva leeresztem, kézzel kicsit átforgatom (a tészta összeesik). 2-3 perc. 2. kelesztés És ismét visszateszem kelni, de most csak 1 órát. Ezalatt az idő alatt, ismét megkel a duplájára. Ezután ismét leeresztjük. 3. kelesztés Ezt már a tepsin kelesztem. 2 kenyérkét készítek belőle, egymás mellé helyezem őket, benedvesített konyharuhával letakarom, ráborítom az edényt, betekerem a plédbe és még fél óráig hagyom kelni. A kelesztés végén, megkenem tojással, igény szerint tökmaggal is meg lehet szórni. 180 fokon, kb. 50 perc alatt megsütöm. Ha kész, rácsra teszem meghűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4