Receptek Levesek Hideg barack leves

Hozzávalók

2 dl tejszín

15 dkg porcukor

1 csipet őrölt fahéj

1 darab citrom héja

2 darab szegfűszeg

1 dl fehérbor

60 dkg sárgabarack

Leírás

A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, majd negyed részét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg- vagy porcelántálba halmozzuk, kb. 5 dkg porcukorral megszórjuk és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A többi barackot feldaraboljuk és a maradék 10 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a reszelt citromhéjjal, 1 l vízben, puhára főzzük, majd kicsit lehűtjük. Alaposan átturmixoljuk és kihűtjük. Hozzáadjuk a bort, a tejszínt, csipetnyi sót és jól összekeverjük. Beletesszük a kockára vágott barackot, megkeverjük és legalább fél órára, hűtőbe tesszük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4