Receptek Levesek Hokkaido tök krémleves

Hozzávalók

½ l víz

1,5 dl tejföl

½ fej vöröshagyma

1 darab leveskocka

1 kanál kukoricaliszt

½ kk fűszerkeverék (curry)

½ kg tök (hokkaido)

Leírás

Kis olajon fél fej vöröshagymát pirítok, beledobom a kockákra vágott hokkaido tököt (lehet héjastól is) kb. fél kilónyit. Kicsit átpirítom, felöntöm fél liter vízzel. Hozzáadom a fűszereket: egy késhegynyi gyömbérpor, egy késhegynyi őrölt fahéj, fél kiskanálnyi curry fűszerkeverék és egy leveskockát még beleteszek. Picit lehet még sózni, és kb. 15 percig főzni. Leveszem a tűzről és amikor egy kicsit kihűlt, egy púpos evőkanálnyi kukoricalisztet rászórok, hozzá még 1,5 dl tejfölt és botmixerrel az egészet összeturmixolom. Visszarakom a tűzre, egy kis szárított petrezselymet vagy zellert szórok rá, felforralom, kavargatom egy kicsit, míg a kukoricaliszttől be nem sűrűsödik. Öt percig főzöm, majd tálalható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4