Receptek Főételek Hal Hortobágyi palacsinta másképp

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (+1 a palacsintához)

3 darab Tesco Finest friss tojás (palacsintához)

2 dl tej (palacsintához)

5 kanál tejföl

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 darab paprika

2 darab hagyma

1 kanál zsír

5 dkg pirospaprika

1 kk paprikakrém

5 kanál átszitált liszt (+30 dkg a palacsintához)

3 gerezd áttört fokhagyma

1 kg harcsa filé

Leírás

A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk és felkockázzuk. A hagymát, az olajon üvegesre pároljuk, rászórjuk a pirospaprikát, majd beledobjuk a felvágott paprikát és paradicsomot. Fokhagymával, köménymaggal, sóval és paprikakrémmel fűszerezzük. Felöntjük 4 dl vízzel és lefedve, 30 percig főzzük. Ezután a halat is hozzáadjuk és pár percig még pároljuk benne. Ezt felöntjük a lisztes, tejfölös, vizes habarással és alaposan összedolgozzuk. Ezután leszűrjük, a halat összetörjük és a palacsintákba töltjük. Tálaláskor leöntjük a mártással, a halas palacsintákat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4