Receptek Főételek Húsos ételek Húsgolyók sajtmártással

Hozzávalók

2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

5 dkg liszt

5 dl tej

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

10 dkg vaj

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 csokor petrezselyem

1 kk őrölt kömény

10 dkg reszelt sajt

1 csipet ételízesítő

1 szál rozmaring

80 dkg darált hús (sertés)

1 csokor snidling

Leírás

A húshoz hozzáadjuk az apróra vágott, forró olajon megpirított vöröshagymát, a tojást, a zúzott fokhagymát, az aprított petrezselymet, rozmaringot, kakukkfűvet, őrölt köményt és a mustárt. Sózzuk, borsozzuk és egynemű húsmasszává gyúrjuk. Vizes kézzel, kisebb, diónyi nagyságú golyókat gömbölyítünk belőle. Sós, forró vízben kifőzzük. Világos, vajas rántást készítünk, amit forró tejjel felengedünk. Belerakjuk a sajtot és a snidlinget, majd ebbe a mártásba rakjuk bele a kifőtt gombócokat. A mártást fűszerezzük és pár szem olívabogyót is rakunk bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4