Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombóc sörmártásban

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

8 dkg liszt

2 kanál tejföl

2 g fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 darab zsemle

10 dkg vaj (a mártásba)

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 kk ételízesítő

30 dkg darált hús (sertés)

30 dkg marhahús

1 l Tesco Finest IPA szűretlen, minőségi világos sör

Leírás

A zsemlét ledaráljuk és összekeverjük a darált hússal, a lereszelt vöröshagyma felével, a zúzott fokhagymával, 2 ek. tejföllel, a tojással és a mustárral. Sóval és borssal összedolgozzuk, majd nedves kézzel, húsgolyókat formálunk belőle. A sört felmelegítjük a fűszerekkel és belerakjuk a gombócokat, majd közepes lángos megfőzzük. Ha megpuhultak a gombócok, kiszedjük őket és behabarjuk a főzőlevet. Tálaláskor, a mártással meglocsoljuk a gombócokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4