Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombócok gombamártásban

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

1 fej hagyma

2 darab leveskocka

20 dkg rizs

60 dkg gomba (ebből 30 dkg vargánya)

50 dkg darált hús

5 kanál átszitált liszt

Leírás

A hagymát kockára vágjuk és olajon megpároljuk. Rátesszük a rizst, majd kicsit együtt pároljuk. Hagyjuk langyosra hűlni. A darált húst tálba tesszük, sót, borsot, tojást és a hagymás rizst beletesszük és összegyúrjuk. Egy lábasban másfél liternyi vizet forralunk és húsleveskockával ízesítjük. Belerakom a gombákat. A húsból maréknyi gombócokat csinálunk és a vízbe tesszük. Lassú tűzön főzzük puhára. Kb. egy órát szoktam így főzni. 2 evőkanál lisztet elhabarok a főzőtejszínnel és beleöntöm. A gombócokat kiszedem ilyenkor és a levet leturmixolom. Tálaláskor a gombócokat nyakon öntöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4