Receptek Főételek Húsos ételek Húsgombócok kapormártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

3 dl tej

1 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma (reszelve)

5 dkg vaj

3 dl tejszín

2 marék zsemlemorzsa

1 csipet ételízesítő

50 dkg darált hús

½ csokor kapor (aprított)

2 kanál átszitált liszt

Leírás

A darált húst összedolgozzuk a reszelt vöröshagymával, fokhagymával és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk, és kigombócoljuk. Egy edényben vizet forralunk, és kifőzzük benne a gombócokat. Közben vajon megfuttatjuk a kaprot, és megszórjuk liszttel. Felöntjük tejjel és tejszínnel, majd kiforraljuk. Kevés fűszerrel ízesítjük, majd beleforraljuk a megfőtt gombócokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4