Receptek Előételek Hideg előételek Hűsítő céklaleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

40 dkg cékla

2 dl tejszín

1 fej hagyma

1 szál fehérrépa

1 darab gyömbér

Leírás

A hagymát és fokhagymát felvágjuk, apróra. Olajon megpirítjuk, hozzákeverjük a felkockázott krumplit és céklát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mivel a cékla elég későre fő meg, jó, hogyha azt előre kuktában főzzük, egy keveset. A fövő vízbe, beledobjuk a leveskockát és egy kisebb darab (kb. fél centis) gyömbért reszelünk hozzá. Miután elég puhára főtt a cékla, botmixerrel pépesítjük, utána felöntjük még egy kevés vízzel és hagyjuk, amíg összefőnek. Végül, kellő sűrűségűre keverjük, a hozzáadott főzőtejszín segítségével. Tálaláskor, ízesítsük egy kanál tejföllel és adjunk a forró leveshez, tányéronként, egy kanál reszelt sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4