Receptek Főételek Húsos ételek Hússal rakott penne

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 darab Tesco Finest friss tojás

4 dl tejföl

5 dkg sajt

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor újhagyma

1 darab paprika

1 fej hagyma

1 kanál paradicsompüré

25 dkg tészta

2 marék zöldborsó

1 kanál pirospaprika (őrölt)

5 szelet bacon szalonna

25 dkg darált hús (lapocka)

2 marék csemegekukorica

Leírás

A hagymát és a paprikát kockára vágjuk, a bacont csíkokra, az újhagymát karikára. Pirítjuk az olaj felén a bacont, majd a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, majd pirítjuk. Kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a pirospaprikát, majd lefedve pároljuk. Beledobjuk a kukoricát és borsót. 15 perc után, lezárjuk a lángot, hozzáadjuk az újhagymát, majd összekeverjük. Amíg a hús párolódik, kifőzzük a tésztát sós vízben, al dente. A kifőtt tésztát leszűrjük, összekeverjük a hússal. Az olaj másik felét jénaiba öntjük, rámerjük a tésztával kevert húst. A tojásokat egy tálban felütjük, felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, enyhén megsózzuk. Ráöntjük a tésztás húsra, reszelt sajttal szórjuk. Forró sütőbe tesszük. 10 perc után takarékra vesszük a lángot, újabb 10 perc után megint teljes lángra. Még 10 perc és kész!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
30 perc
Előételek
2 3 4