Receptek Főételek Húsos ételek Kacsamell meggymártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 gerezd fokhagyma

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

5 dkg porcukor

1 marék kakukkfű

1 csipet szegfűszeg

50 dkg áfonya

50 dkg meggybefőtt

2 kanál keményítő

4 darab kacsamell

Leírás

A fokhagymát a kakukkfűvel és az olívaolajjal turmixoljuk. A kacsamell bőrét sakktábla szerűen bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd bedörzsöljük a zöldfűszeres páccal. A meggyet vajon átpároljuk, néhány szem szegfűszeggel. Hozzáadhatjuk néhány perc után, az áfonyát, porcukrot, sót és egy csipetnyi borsot. Öntsük kevés vizet a mártáshoz, és főzzük fel. A serpenyőt felhevítjük, és belehelyezzük a kacsamellet, bőrös felével lefelé, majd egyenletes hő alatt megsütjük, 12-15 perc alatt. A mártást vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és adunk a mártáshoz még hideg vajat. Keverjük el, akkor jó a meggyragu, ha a vaj elolvadt. A kacsamellet szeletekre vágjuk. A meggyraguból a tányérra rakunk, és rárakjuk a kacsamellszeleteket. Köretnek rizs, vagy burgonya köret is tökéletes.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4