Receptek Főételek Húsos ételek Kakukkfűves-paradicsomos sertés

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csipet kakukkfű

2 dl fehérbor

80 dkg sertéscomb

1 doboz paradicsompüré

1 kanál átszitált liszt

Leírás

A húst kisujjnyi vastag szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beledobjuk a húst és nagy lángon, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hagyjuk zsírjára sülni, majd felöntjük a borral és fedő alatt, az elfővő levét forró vízzel pótolgatva, teljesen puhára pároljuk. Ekkor ismét zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, elkavarjuk és ráöntjük a felaprított paradicsomot, levével együtt. Elkavarjuk, vízzel hígítjuk a kellő sűrűségűre, végül hozzáadjuk a paradicsompürét és a cukrot is. Jól kiforraljuk és már tálalhatjuk is, sós vízben kifőzött tésztával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4