Receptek Főételek Húsos ételek Kanizsai rakott hús

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 dl tejföl

2 darab vöröshagyma

1 kg burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

80 dkg tarja

10 dkg zsír

2 dl fehérbor

2 darab babérlevél

10 dkg reszelt sajt

1 csipet ételízesítő

1 fej karfiol

2 dl alaplé

Leírás

A karfiol rózsáira szedjük, és sós, forró vízben puhára pároljuk. A burgonyát megpucolva, vékony karikára vágjuk, és ráhelyezzük a babérlevelet. A felét zsírral kikent tűzálló edénybe rakjuk, megsózzuk borsozzuk. Ráhelyezzük a karikára szeletelt hagymafelét, és erre a hússzeleteket, majd a kimaradt anyagokat szépen sorjában rátesszük. Megsózzuk, borsozzuk, és a krumplival betakarjuk. Rárakjuk a karfiolrózsákat. Leöntjük a fehérborral és a csontlével. Meglocsoljuk olvasztott zsírral, majd lefedve puhára pároljuk, 45-50 percig, a sütőben. Ezután tejföllel meglocsoljuk, és reszelt sajttal megszórjuk. Tetejét kissé lepirítjuk. Forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4